top of page
mariannewazigpremier.jpg


Met de gemeenschap als kompas, strevend naar een stralende toekomst.
 

In 2018 kreeg ik het vertrouwen van de Grobbendonkse kiezer. Dit gaf mij de fantastische kans om een burgemeester te zijn die nauw verbonden is met de mensen. Ik heb geluisterd naar onze burgers en heb voor de verkiezingen elk huis bezocht. Ik blijf dit onderhouden, ben aanwezig op alle evenementen van de Gemeente en laat mij graag inspireren door onze wijkbabbels. Mijn persoonlijk gsm-nummer is voor elke inwoner beschikbaar want iedereen telt. Bereikbaarheid, beschikbaarheid en dienstbaarheid kort bij onze burger laten mij toe snel en effectief in te spelen op terechte vragen en bezorgdheden.

 

Die betrokkenheid dagelijks mee naar Grobbendonk én Brussel, waar ik sinds 2019 de belangen van onze regio en het liberalisme behartig. Mijn focus ligt op het scheppen van ruimte - wars van regelneverij -  voor onze burgers en bedrijven. Minder regels, meer resultaten! Meer gunnen en meer vergunnen, daar sta k voor.

 

Met mijn achtergrond als ingenieur en ervaring bij Aquafin, pas ik mijn technische kennis toe in de subcommissie nucleaire veiligheid in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, waar ik mijn standpunt verdedig voor kernenergie. Daarbij sla ik een brug tussen realisme en idealisme. Gezond boerenverstand voor ecologie en klimaat maar tegen eco-angst.

 

Ik strijd voor een efficiënte overheid die stopt met verstikkende regelgeving en een zinloos verwennings- en pamperbeleid. Ik vecht er voor dat hardwerkende mensen eerlijker beloond worden. Werk moet lonen en profitariaat moet er uit. Een politiek vanuit de liberale wortels met stevige nieuwe takken en vernieuwende bladeren is hiervoor het recept.

Binnen de commissie mobiliteit & overheidsbedrijven verdedig ik de belastingbetaler vastberaden tegen overheidsbedrijven die systematisch onze belangen schaden. Uw portemonnee is mijn prioriteit.

 

In 2024 sta ik opnieuw klaar, ditmaal als kandidaat voor het Vlaams Parlement, met dezelfde liberale passie en vastberadenheid om uw vrijheid en de stem van onze regio te vertegenwoordigen op Vlaams niveau. Mijn ambitie om de belangen van onze gemeenschap te dienen, gaat hand in hand met mijn hernieuwde kandidatuur als burgemeester. Ik wil opnieuw de kans aangrijpen om direct betrokken te zijn bij de uitdagingen en kansen waar onze gemeente voor staat. In mij vindt u een pleitbezorger voor een maximaal lokaal beleid.

 

Naast mijn verantwoordelijkheden als burgemeester en parlementslid, koester ik mijn rol als moeder van Louis en Maurice. Zoals elke ouder zal ik vechten voor een welvarende toekomst voor mijn kinderen. Onze hersenen zijn onze voornaamste grondstof. Elk kind verdient het beste onderwijs. Als het onderwijsniveau in Vlaanderen daalt op internationale rankings, moet dit een kernzorg zijn.

Ik ben niet alleen een moeder, ik ben ook een dochter én kleindochter van hardwerkende mensen die zich dubbel hebben ingezet om mij alle kansen te geven. Mensen die hard hebben gewerkt, verdienen een zorgeloze oude dag. Alle gepensioneerden verdienen respect voor hun bijdrage aan onze welvaart.

 

Als Kempendochter ben ik geworteld in deze prachtige regio, een plek doordrenkt van traditie en veerkracht. Ik draag de trots van deze streek en zijn warme dorpsgemeenschappen met me mee. Ik koester deze erfenis van hardwerkende families, van eenvoud en van veerkracht. De Kempense aarde is doordrenkt van verhalen, van generaties die elkaar steunen en samen bouwen aan een gemeenschap. En deze gemeenschapszin gaan wij in de volgende jaren meer dan ooit nodig hebben.

 

Maar mijn reis gaat verder dan mijn Kempische roots. Mijn pad leidde me naar Antwerpen, een bruisende kosmopolitische havenstad die me een venster bood op nieuwe horizonten. Wonen in Antwerpen was een ervaring die mijn wereld verbreedde, een periode waarin ik kennis maakte met een mix van culturen en ideeën. De stad leeft en ademt met haar eigen energie, haar eigen tempo en polsslag. Ik genoot van de levendige sfeer, de historische pracht vermengd met de moderne dynamiek van een havenstad. Het was voor mij op verschillende vlakken een periode van groei.

 

Mijn hart bracht mij terug naar de Kempen, maar de stad bruist nog in mijn bloed. Onze bruisende metropool Antwerpen, het betoverende Mechelen en de prachtige, onovertroffen Kempen kunnen op mij rekenen. Ik wil ook hierin verbindend zijn.

Voel je vrij om contact op te nemen als je wilt bijdragen aan onze gezamenlijke missie om een betere liberale toekomst voor onze regio te realiseren.

handtekening.png
campagne2024.png
bottom of page